96 procent van de militairen in provincie Luxemburg kan blijven

Alle huidige militaire activiteiten in Aarlen zullen behouden blijven, net als zo'n 96 procent van de militairen actief in de provincie Luxemburg. Voor Bastenaken worden nog 100 militairen voorzien. Dat heeft de cdH woensdag aangegeven, naar aanleiding van een onderhoud met minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) over zijn hervormingsplannen voor het leger.

De Crem "heeft zijn plan aangepast waardoor het aantal militairen in Luxemburg zo goed als gehandhaafd blijft (96 procent), maar vooral ook, met voortaan 400 militairen, alle activiteiten in Aarlen", klinkt het bij cdH.

De beslissing volgt op een overleg dinsdag, waarbij cdH vertegenwoordigd werd door voorzitster Joëlle Milquet, Kamerlid Josy Arens en de Aarlense burgemeester Raymond Biren, meldt de partij.

Volgens hen behoudt Bastenaken ook een "reële inplanting" met 100 militairen.

CdH kiest naar eigen zeggen voor "de strategie van persoonlijke dialoog met de minister" om het dossier op de rails te houden. Volgens de partij "was de minister daar wel gevoelig voor, ook omdat het ver van de steriele, agressieve aanvallen gebeurde waarvan hij elders het slachtoffer had kunnen worden". Een duidelijke verwijzing naar MR en PS, die de plannen van de minister meer publiek op de korrel nemen. (LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud