Sonaca: Terug naar wafelijzerpolitiek van vorige eeuw (LDD)

Lijst Dedecker is er niet over te spreken dat de federale regering naar een manier zoekt om de Waalse vliegtuigonderdelenbouwer Sonaca te steunen in ruil voor de kapitaalinjectie bij het Vlaamse KBC. "Leterme wil blijkbaar de Vlaamse belastingbetaler laten opdraaien voor het Waals financieel en economisch geknoei", fulmineert LDD-Kamerlid Jean-Marie Dedecker. Volgens de LDD-kopman keert Leterme "terug naar de wafelijzerpolitiek van de vorige eeuw: voor wat hoort wat".

Volgens Dedecker gaat de vergelijking die bepaalde Waalse politici maken tussen de bank KBC en de vliegtuigbouwer Sonaca ook niet op. Zo is de KBC volgens Dedecker een goed beheerde en gezonde bank terwijl het Waalse Sonaca een bedrijf is waar de laatste jaren "echt gemorst werd met geld".

"Wat de Walen moeten doen is het goed financieel bestuur van de Vlaamse ondernemingen overnemen. Het financieel beheer van Sonaca was een ramp. Zo vond het management van het bedrijf het niet nodig zich in te dekken tegen een daling van de dollar. In tegenstelling tot Vlaamse bedrijven als Barco. Moeten de Vlamingen daar nu voor opdraaien?", vraagt de LDD'er zich af. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content