Aanhouding Fouad Belkacem bevestigd

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen heeft de aanhouding van Fouad Belkacem dinsdag bevestigd. De advocaat van de woordvoerder van Sharia4Belgium had gevraagd om hem vrij te laten onder strikte voorwaarden, maar de KI ging daar niet op in. Belkacem verschijnt nu over een maand terug voor de raadkamer.

Belkacem werd bijna vier maanden geleden aangehouden op verdenking van het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. Hij had op 1 juni een videoboodschap gelanceerd naar aanleiding van het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek waarin hij opruiende taal zou gesproken hebben. Volgens zijn advocaat zijn zijn woorden echter voor interpretatie vatbaar.

Een maand eerder had de correctionele rechtbank van Antwerpen hem nog veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 550 euro boete voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims in verschillende videoboodschappen en het belagen van Frank Vanhecke, de weduwnaar van Marie-Rose Morel. Tegen dat vonnis werd beroep aangetekend.

Belkacem heeft nog twee celstraffen van telkens zes maanden uitstaan, die in uitvoering kunnen worden gebracht als hij zou worden vrijgelaten uit voorhechtenis. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud