Advertentie

Aanrekening supplementen in AZ Groeninge laten onderzoeken

Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis AZ Groeninge, wil dat er een onderzoek komt naar de aanrekening van supplementen in het Kortrijkse ziekenhuis. "In afwachting van de conclusies van het onderzoek wordt de aanrekening van de supplementen bij opnames in de betrokken patiëntenkamers geschorst", aldus De Coene aan Belga.

Volgens berichten in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws rekent het AZ Groeninge de prijs aan van een éénpersoonskamer in kamers waarin patiënten het sanitair moeten delen. Het zou gaan om 28 kamers waar door een ingebouwde dunne muur wel twee bedden gescheiden worden, maar waarin het sanitair toch gemeenschappelijk is. Het ziekenhuis beschouwt die kamers als éénpersoonskamers, kamers waar dus ereloonsupplementen kunnen aangerekend worden.

In De Standaard zegt Veerle Dewispelaere, woordvoerster van ziekenhuis nog: "Het zijn echte eenpersoonskamers. En de ouders kennen de financiële gevolgen van hun keuze voor zo'n kamer".

Maar Philippe De Coene, voorzitter van het OCMW (publieke partner van het ziekenhuis) en voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, wil de zaak toch verder laten onderzoeken.

"Ik stel voor dat het AZ Groeninge extern laat onderzoeken of de supplementen al dan niet terecht zijn aangerekend. In afwachting van de conclusies van het onderzoek wordt de aanrekening van de supplementen bij opnames in de betrokken patiëntenkamers geschorst. En indien uit het onderzoek blijkt dat de supplementen onterecht werden gevraagd of indien het onderzoek geen eenduidig antwoord biedt, wordt de aanrekening van de supplementen stopgezet", aldus De Coene. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud