Aanslag in Burgas: geruchten over mogelijke Belgische nationaliteit van dader

Het federaal parket is nog niet door de Bulgaarse autoriteiten geïnformeerd over de mogelijke Belgische nationaliteit van de dader die op 18 juli een zelfmoordaanslag pleegde op een Israëlische toeristenbus in het Bulgaarse Burgas. "Op dit ogenblik is nog geen dossier geopend", aldus de woordvoerster van het parket. De Bulgaarse krant The Telegraph Daily schreef gisteren dat de dader vanuit ons land naar Bulgarije ging. Enkele Belgische kranten namen de informatie over.

Bij de aanslag op een Israëlische toeristenbus kwamen op 18 juli, behalve de kamikaze, vijf Israëlische burgers en de Bulgaarse buschauffeur om het leven.

"We zijn op de hoogte van de geruchten die in de media de ronde doen, maar we werden nog niet gecontacteerd door de Bulgaarse autoriteiten. Op dit ogenblik is er dus nog geen dossier over het onderwerp geopend, maar dat kan de komende uren veranderen", aldus Lieve Pellens van het federaal parket.

In Bulgarije kon het gerucht ook nog niet bevestigd worden, aldus de Franstalige Bulgaarse radio BNR tegen Belga. Die verduidelijkt dat er verschillende versies over de mogelijke nationaliteit circuleren. "Op dit moment is er in Bulgarije nog geen officiële bevestiging", aldus de radio.

De Verenigde Staten en Israël wezen de sjiitische beweging Hezbollah aan als de verantwoordelijk voor de aanslag. (OSN)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud