Aantal asielaanvragen uit Syrië neemt fors toe

Het aanhoudende geweld in Syrië lijkt zich steeds meer te uiten in de statistieken over de asielaanvragen in België. Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar werden 594 aanvragen uit Syrië geregistreerd, al ruim meer dan in heel 2011. Dat blijkt uit cijfers van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen.

"We merken op dat Syrië voor de eerste keer in de top 10 van asielaanvragen staat met 594 aanvragen die werden ingediend sinds het begin van 2012 (dat wil zeggen 3,3 procent van het totale aantal aanvragen)", luidt het dinsdag in een persbericht.

In de maand oktober kreeg het commissariaat-generaal 126 asielaanvragen binnen van mensen afkomstig uit Syrië. In september waren er bijvoorbeeld 73 aanvragen; in de eerste helft van dit jaar waren er elke maand minder dan 50 Syrische asielaanvragen.

Het totale aantal asielaanvragen bedroeg in oktober 2.026. Dat is ruim 22 procent minder dan in oktober vorig jaar. Het is ook de achtste opeenvolgende maand dat er op jaarbasis minder asielaanvragen worden geregistreerd.

Tijdens de eerste tien maanden van 2012 werden 18.203 asielaanvragen ingediend, ruim 12 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Afghanistan (2.310 aanvragen) blijft het belangrijkste herkomstland van asielzoekers. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud