Aantal bezetters Begijnhofkerk in Brussel loopt op tot 250

Het aantal asielzoekers dat de Brusselse Begijnhofkerk bezet, is in de loop van vrijdag opgelopen tot een 250-tal. Dat meldt priester Daniël Alliet, de pastoor van de kerk. De bezetters zelf claimen met 400 man te zijn, maar volgens de priester klopt dat niet.

"Er zitten hoogstens een 250-tal personen in de kerk", zegt priester Alliet. "Wel is het zo dat bij elke kerkbezetting een lijst wordt opgemaakt van de bezetters. Een aantal mensen laten zich op die lijst zetten, maar blijven dan niet tijdens de hele bezetting in de kerk. Op die manier hopen ze mee te genieten van de resultaten die de kerkbezetters zouden behalen."

In elk geval weigert de pastoor nog altijd om de actievoerders te steunen. "We zijn met de Dienst Vreemdelingenzaken aan het onderhandelen over de hongerstakers van de ULB, wier actie al een dertigtal dagen duurt, en voor een groep Latijns-Amerikanen, niet voor de bezetters van de Begijnhofkerk."

Het gebrek aan steun heeft de bezetters ondertussen aan het twijfelen gezet over het nut van hun actie. Vrijdagavond zouden ze evalueren of ze de bezetting voortzetten. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud