Aantal gevallen van diefstal met list door valse politieagenten gedaald

Hoewel het aantal diefstallen met list gestegen is tot een recordhoogte, is het aantal gevallen van oplichting door een valse politieagent gedaald. Dat meldt Astrid Kaisin, woordvoerster van de federale politie, vandaag in een reactie op het bericht in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen over het recordaantal diefstallen met list.

"Het klopt dat er in 2012 11.106 gevallen waren van diefstal met list en dat dat aantal elk jaar stijgt, maar het aantal feiten van diefstal of oplichting door valse politieagenten is wel met 20 procent gedaald tussen 2010 en 2012", legt Kaisin uit. "In 2010 waren er 538 feiten, in 2011 500 en in 2012 waren er nog 429 feiten."

De woordvoerster vindt het dan ook jammer dat in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen veel nadruk wordt gelegd op de valse politieagenten. "Zo zijn er bijvoorbeeld ook mensen die zich valselijk voordoen als scout en een glas water vragen en zo diefstallen plegen"

Kaisin voegt nog toe dat de federale politie preventie heel belangrijk vindt. Zo moeten de mensen weten dat politieagenten die bij iemand thuis aanbellen steeds hun dienstkaart moeten tonen om zich te identificeren. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud