Aanvragen van tewerkstellingspremie 50+ vereenvoudigd

De Vlaamse regering heeft vrijdag de voorwaarden vereenvoudigd voor bedrijven, om in aanmerking te komen voor een premie voor de aanwerving van een vijftigplusser.

De premie bestaat sinds april 2006. Sindsdien werden er 3.141 goedgekeurd. Hij dient om de loonkost te drukken van bedrijven die iemand van boven de vijftig jaar met een contract van onbepaalde duur aanwerven.

De regering keurde vrijdag twee aanpassingen goed die het eenvoudiger moeten maken om de premie aan te vragen. Zo heeft een onderneming na de aanwerving drie maanden de tijd om een aanvraag bij de VDAB in te dienen. Momenteel is dat nog twee maanden, maar sommige werknemers drongen aan op wat meer bedenktijd.

Voorts zal het voortaan volstaan dat de vijftigplusser bij zijn aanwerving een dag bij de VDAB ingeschreven staat als niet-werkende werkzoekende. Momenteel kan de premie pas worden toegestaan indien iemand veertien dagen als dusdanig ingeschreven staat. Deze ingreep moet voorkomen dat iemand na een faillissement of na een interimcontract onnodig veertien dagen in de kou moet blijven staan. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud