Aardbeving Haïti: België verdubbelt steun tot 40 miljoen

België gaat zijn steun aan Haïti verdubbelen met een nieuwe bijdrage van 20 miljoen euro. Met dat bedrag wil ons land meewerken aan de heropbouw van het land, dat in januari door een verwoestende aardbeving getroffen werd. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel trekt woensdag naar de internationale donorconferentie in New York.

"Er is nood aan een engagement op lange termijn om de heropbouw van Haïti te verzekeren. Eens de camera's definitief het land verlaten, moeten we vermijden dat de donoren hen volgen", benadrukt Michel maandag.

De 20 miljoen euro die de Belgische regering nu aankondigt, zal gespreid worden over drie jaar. Na de eerste noodhulp meteen na de ramp, is het stilaan tijd voor een duurzame heropbouw. De aardbeving heeft 40 procent van de infrastructuur in de hoofdstad Port-au-Prince verwoest en maakte 1,3 miljoen mensen dakloos.

In samenspraak met de Haïtiaanse regering zullen de prioriteiten van die heropbouw woensdag worden vastgelegd, op de internationale donorconferentie in New York. (OSN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud