Aardbeving Haïti: De Gucht maakt drie miljoen euro vrij

Eurocommissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp Karel De Gucht (Open Vld) heeft woensdag drie miljoen euro noodhulp vrijgemaakt voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Drie miljoen euro is het maximale bedrag dat de Europese Commissie in een eerste schijf kan vrijmaken. Het geld zal volgens de woordvoerder van de Gucht besteed worden aan de verdeling van water, medische voorzieningen en communicatiemiddelen.

Intussen probeert een expert van het Europese humanitaire bureau Echo vanuit de Dominicaanse republiek de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince binnen te raken om een evaluatie van de noden op te maken.

Daarnaast activeerde de Commissie het Europese coördinatiemechanisme voor civiele bijstand bij rampen. België liet de Commissie reeds weten dat woensdagavond een vliegtuig naar Haïti zou vertrekken. Volgens de Commissie zou België onder meer teams voor waterzuivering en 'search and rescue' sturen.

Nabij het overbevolkte Port-au-Prince vond dinsdag een zware aardbeving plaats. Volgens de autoriteiten zouden er honderden doden gevallen kunnen zijn.

(LEE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud