Aardbeving Haïti: nog geen weet van Belgische slachtoffers

Buitenlandse Zaken heeft woensdagochtend nog geen informatie over mogelijke Belgische slachtoffers op Haïti, dat dinsdagavond getroffen werd door een krachtige aardbeving. Dat zegt de woordvoerder van minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere woensdagochtend. In de loop van de dag zal er wellicht meer informatie bekend zijn.

De aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter heeft mogelijk duizenden dodelijke slachtoffers gemaakt. Er heerst chaos in het land en er hangen grote stofwolken boven de stad, veel huizen zijn ingestort.

Volgens Bart Ouvry, de woordvoerder van Steven Vanackere, is de situatie in Haïti erg verward. België heeft geen ambassade in het land en hangt voor informatie af van de Verenigde Naties. "Momenteel hebben we geen informatie over mogelijke Belgische slachtoffers", aldus Ouvry. Dat is onder voorbehoud en hij zal in de loop van de ochtend wellicht meer informatie krijgen over de Belgen ter plaatse.

Het Belgian First Aid and Support Team (BE-FAST), het Belgische hulpteam van de regering voor hulp aan het buitenland, vergadert woensdagvoormiddag en beslist of en hoeveel hulp er naar het eiland gestuurd wordt. (MDP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud