Aardbeving Haïti: Ook Waals gewest en Franse gemeenschap voorzien noodhulp

Het Waals gewest en de Franse gemeenschap hebben 400.000 euro noodhulp vrijgemaakt voor Haïti, dat dinsdagavond getroffen werd door een zware aardbeving. Dat heeft Rudy Demotte (PS), minister-president van beide regeringen woensdag aangekondigd.

De hulp komt voort uit de budgetten die het gewest en de gemeenschap uittrokken voor de samenwerking met Haïti, waarmee ze al een "prioritair" partnerschap onderhouden.

In een eerste beweging gaat het vooral om medische zorgen, de preventie van epidemieën, hygiëne, waterzuivering en de bescherming van kinderen. Nadien zal ook de wederopbouw van het land ondersteund worden, met name de heropbouw van scholen.

De ministers van beide regeringen zullen daarnaast ook bekijken welke bijkomende acties ze eventueel kunnen ondernemen in hun specifieke bevoegdheidsdomeinen.

Demotte zegt alvast te willen "handelen in overleg met de andere Belgische beleidsniveaus (en in het bijzonder met het federale Comité B-Fast), maar ook met organisaties als Artsen Zonder Grenzen, het Rode Kruis of UNICEF". (BPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud