Aartsbisschop Léonard herinnert in kersthomilie aan de geboorte van Jezus

Aartsbisschop André-Jozef Léonard heeft in zijn kersthomilie tijdens de middernachtmis in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal herinnerd aan de geboorte van Jezus, die aan de oorsprong staat van het kerstfeest. Léonard noemde het "vreemd dat men vaak feest zonder diegene te vermelden van wie we de verjaardag vieren".

De aartsbisschop riep dan ook op om even intelligent te zijn als de os en de ezel in de kerststal. In de profetie van Jesaja zegt God: "Een os herkent zijn meester en een ezel zijn voederbak, maar mijn volk mist elk inzicht en begrijpt niets", aldus Léonard. Volgens de aartsbisschop zeggen de os en de ezel "Wees, op dit kerstfeest, even slim als ons. Erken net zoals wij jullie meester en kom die God aanbidden die zich zo klein heeft gemaakt om, zonder jullie te doen schrikken, tot bij jullie te komen."

Léonard wees nog op het belang van Jezus en Maria. "Van alle mensen uit de wereldgeschiedenis zijn er slechts twee aan wie, al twintig eeuwen lang, honderden miljoenen mannen en vrouwen elke dag liefdesboodschappen sturen", zei hij. Volgens de aartsbisschop waren er in de tijd van Jezus nog veel andere bekende mensen, zoals Alexander de Grote of Cleopatra, maar leven zij enkel verder in de geschiedenisboeken.

"De grote stichters van religies, Boeddha, Confucius of Mohammed, worden uiteraard in hoge mate vereerd, maar wie stuurt hen dagelijks zoenen vol liefde", vroeg Léonard zich ten slotte nog af. (SGI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud