Aartsbisschop Léonard ontmoet familie slachtoffer

Aartsbisschop André-Jozef Léonard heeft dinsdag de familie ontvangen van een jongen die seksueel misbruikt werd door een godsdienstleraar, zo meldt het vtm-nieuws. De misbruikte jongen pleegde in 1991 zelfmoord.

De aartsbisschop had op het bisschoppelijk paleis in Mechelen een gesprek met de moeder en de broer van Rudi Verstraete. Die pleegde in 1991 zelfmoord, nadat hij als 15-jarige jongen herhaaldelijk door zijn godsdienstleraar was misbruikt.

"Vijf jaar na die zelfmoord heeft (de toenmalige Brugse bisschop) Roger Vangheluwe die man tot diaken gewijd", legt Gert Verstraete, de broer van Rudi, uit aan vtm. "We hebben toen bij Vangheluwe geprotesteerd, maar die zei ons dat we moesten doen zoals Jezus: tot zeven maal zeventig maal vergeven".

Na afloop van het onderhoud met de aartsbisschop, reageerden de broer en moeder van Rudi Verstraete ontgoocheld. Monseigneur Léonard bleek volgens hen onvoldoende op de hoogte van het dossier. De aartsbisschop erkende de ernst van de feiten, maar excuses kwamen er niet, zo zegt de familie.

De betrokken diaken heeft intussen ontslag genomen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud