Aartsbisschop Léonard vindt sponsoring Antwerps bisdom verantwoord

Aartsbisschop André Joseph Léonard ziet geen graten in het plan van de Antwerpse bisschop Johan Bonny om sponsors te zoeken voor de werking van zijn bisdom. De middelen die de Kerk krijgt van de overheid volstaan niet om de kosten van de pastorale werking te dekken, zegt Léonard.

Bisschop Bonny heeft een actieplan klaar waarin hij de zoektocht naar sponsors voorziet om de druk op zijn werking te verlichten. Aartsbisschop Léonard vindt dat geen slecht idee. "De bezoldiging van de bedienaars van de erediensten door de overheid en de middelen van de gemeenten voor de kerken zijn belangrijk. Maar dat volstaat niet om alle noden van de pastorale in te vullen", zei Léonard zondag op een persconferentie.

Bonny wil ook het aantal parochies terugbrengen van 300 naar 60. "Bisschop Bonny kent de situatie in het bisdom Antwerpen beter dan ik", zegt Léonard. "Maar overal in Europa gaan parochies meer samenwerken. We komen uit een situatie van luxe, met veel priesters. Nu moeten we wat soberder leven. Dergelijke beslissing is verantwoord". (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud