AB InBev: Blokkade Leuven en Jupille gaat verder

Bij AB InBev in Leuven en Jupille wordt de blokkade dinsdag onverminderd voortgezet uit protest tegen de vorige week aangekondigde herstructurering waarbij het aantal jobs in ons land met 263 wordt verminderd. De werknemers van de depots en horecadienst HTS overleggen dinsdag over welke acties zij zullen voeren. In Hoegaarden werd reeds beslist geen interims en externe firma's meer toe te laten tot de bedrijfssite.

"De Leuvense directie heeft dinsdagmorgen laten weten dat de brouwerij deze namiddag helemaal zal stilvallen Men heeft ermee gedreigd vanaf donderdag overmacht in te roepen en ook geen loon meer uit te betalen. Er werd ook opnieuw gedreigd met juridische stappen ten aanzien van de blokkade", aldus Alex Van Cauwenberghe, ACV-hoofdafgevaardigde bij AB InBev-Leuven. Donderdag is er op vraag van de directie op het paritair comité van de voedingssector een verzoeningsvergadering.

De vakbonden blijven bij hun eis dat het hele plan moet worden ingetrokken. De directie van AB InBev wil 189 jobs schrappen in de verkoopsactiviteiten en 114 in de productie en logistiek. Er komen ook 40 jobs bij in nieuwe klanteninitiatieven. Leuven en Jupille zijn het zwaarst getroffen. In Leuven verdwijnen 179 jobs, in Jupille 63.

Het plan maakt deel uit van een herstructurering in de zone West-Europa waarbij circa 800 van de 8.000 jobs geschrapt worden. De directie bevestigde maandag dat als de blokkades blijven voortduren de consument over 2 tot 3 dagen her en der bepaalde producten niet meer zal kunnen kopen.

(COR 908)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud