ACOD dient stakingsaanzegging in bij MIVB

De ACOD heeft vorige week vrijdag een stakingsaanzegging ingediend bij de MIVB. Die gaat op maandag 26 november in en eindigt op 31 december. De Brusselse vervoersmaatschappij reageert verrast, maar hoopt een oplossing te vinden. Dat schrijven Le Soir en La Capitale vandaag.

"Met deze stakingsaanzegging zijn al onze acties tussen 26 november en 31 december gedekt", zegt de permanente afgevaardigde Dario

Coppens. "Op dit moment hebben we nog niet beslist of we effectief actie zullen ondernemen." De vakbond stelde een lijst op met de problemen bij de vervoersmaatschappij, waaronder het probleem van de veiligheid en "de beloftes die gemaakt zijn door het ministerie inzake netwerkbeveiliging, het personeel en de aanwezigheid van politie op het netwerk". De MIVB zelf reageert verrast op de stakingsaanzegging, "omdat we regelmatig vergaderingen houden met de vakbonden". "We hopen nog een oplossing te vinden rond de tafel, door te onderhandelen en zonder dat het de reizigers treft", zegt woordvoerster An Van Hamme. (DLA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud