Actie melkveehouders: Tractoren zijn Brussel binnengereden

Het European Milk Board Office (EMB) heeft de Belgische en Europese melkveehouders opgeroepen om vandaag en morgen voor het Europees parlement te manifesteren tegen de lage melkprijs. In het kader van de actie "Duizend tractoren in Brussel" zullen de landbouwers een reeks symbolische acties voeren. Op het Luxemburgplein worden meer dan duizend melkproducenten verwacht.

Begeleid door de autowegenpolitie, beginnen de landbouwers de hoofdstad binnen te rijden. Tweehonderd tractoren begeven zich naar de Europese instellingen. "Vandaag zijn de leden van veel federaties aanwezig in België: Duitsers, Nederlanders, Polen, Fransen, Spanjaarden en Denen", aldus Anton Sidler, een landbouwer uit Normandië (Frankrijk) en lid van de EMB.

Na een ronde rond het Luxemburgplein en de straten in de buurt van het Europees parlement, gaan de melkveehouders deelnemen aan een uitwisseling tussen de federaties. "Vanavond spreken we direct met de Europarlementsleden tijdens een debat, om hen te sensibiliseren voor de problemen in de sector", preciseerde Sidler. Rond 15 uur is een spectaculaire actie voorzien.

In Brussel was er kort na de middag geen bijzondere verkeershinder door de actie. Op de snelwegen naar Brussel stelde enkel de E40 vanuit Luik een tijdje een probleem. Een tractorcolonne uit Luik wilde via de E40 naar de hoofdstad, en niet via Tervuren. De politie wilde dat verhinderen, wat leidde tot een blokkade gedurende 20 minuten bij Bertem. Uiteindelijk mochten de tractoren toch via de E40 naar Brussel. Dat is vernomen van Hajo Beeckman, de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Sinds 14 uur zijn de laatste van die tractoren de Reyers-tunnel gepasseerd. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud