Acties luchthaven Charleroi: voorlopig geen grote problemen voor reizigers

De federale politie in de luchthaven van Charleroi (BSCA) voert sinds woensdagochtend stiptheidsacties. Momenteel veroorzaken die nog geen grote problemen voor de reizigers.

De wachttijd voor de doorgangscontrole naar de Schengen-zone is licht gestegen, maar de situatie is volledig onder controle en geen enkele passagier heeft zijn vlucht gemist, zegt David Gering, commercieel directeur van BSCA. Volgens Gering hebben de reizigers rekening gehouden met de acties door vroeger naar de luchthaven te komen.

De politie voert actie wegens personeelsgebrek. De politievakbond NSPV diende de stakingsaanzegging vorige vrijdag in. Het NSPV bereikte maandagvoormiddag, tijdens een vergadering van het onderhandelingscomité voor de politiediensten, geen akkoord over extra politiepersoneel. Volgens de vakbond zijn er momenteel 61 agenten aan het werk, terwijl er 77 nodig zijn.

Tijdens de stiptheidsacties zal nog wel gecontroleerd worden, maar strikter, waardoor zich wachtrijen kunnen vormen. De acties kunnen de hele zomer duren. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud