Activisten blokkeren gesloten asielcentrum 'De Refuge' in Brugge

Enkele tientallen activisten blokkeren de toegangspoort van het gesloten asielcentrum 'De Refuge' in Brugge. De actie begon zaterdag om 6 uur. Met hun actie willen ze "deportaties voor één dag verhinderen, de huidige asiel- en migratiepolitiek bekritiseren en solidariteit tonen met de opgesloten mensen", zo maakten de actievoerders in een persbericht bekend.

Door zich vast te ketenen aan twee betonblokken voor de toegangspoort en zich bovenop het hekken vast te ketenen, willen de actievoerders verhinderen dat er zaterdag mensen naar de luchthaven of andere centra worden gebracht. Een kleine deur in de poort wordt opengelaten, zodat bezoekers de toegang tot het centrum niet wordt verhinderd, luidt het.

De actievoerders willen met deze actie de 'goed nieuws show' van staatssecretaris Maggie De Block doorprikken. "Wij zullen niet aanvaarden dat mensen, louter omwille van de plaats waar ze geboren werden, opgesloten worden. We blijven ijveren voor vrijheid van migratie, wat voor ons het enige mogelijke migratiebeleid is, en voor de afschaffing van de detentiecentra", aldus de Mensen tegen de gesloten centra. (GEL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud