Activisten blokkeren gesloten centrum in Vottem

Een zestigtal activisten blokkeert sinds zaterdagochtend het gesloten centrum in Vottem. Dat meldt de vzw Recht op Migratie. Veel activisten hebben zich vastgeketend aan de poorten en proberen het centrum gesloten te houden.

De manifestanten zijn leden van diverse organisaties, zoals het Vluchtelingen Aktie Comité van Gent, het Comité voor de Steun aan Mensen zonder Papieren van de ULB en het Collectif de Résistance au Centre pour Etrangers. Ze houden de vier ingangen van het centrum geblokkeerd.

De politie was snel ter plaatse en probeert de manifestatie te begeleiden, zonder in te grijpen of de manifestanten te dwingen om hun bezetting stop te zetten. Volgens een woordvoerder van de politie van Herstal waren er tot nog toe geen incidenten.

Volgens Pol Van Camp van Recht op Migratie willen de actievoerders protesteren tegen het willekeurig opsluiten en deporteren van mensen zonder papieren. Ze vragen de onmiddellijke afschaffing van alle gesloten centra en roepen de politici op hiervoor een wettelijk initiatief te nemen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud