Adam G. heeft gekozen slachtoffer te steken (advocaat-generaal)

Adam G. "heeft er voor gekozen" Joe Van Holsbeeck "neer te steken" en "heeft hem willen doden" om zijn mp3-speler te stelen. Dat verklaarde de advocaat-generaal in zijn requisitoir maandag voor het Brusselse hof van assisen.

"De beklaagde heeft er voor gekozen Joe neer te steken", aldus advocaat-generaal Michel Nolet de Brauwere. "En door hem te steken, wilde hij hem doden. Hij wilde dat misschien maar gedurende één ogenblik, maar dat moment is voldoende voor jullie om 'ja' te antwoorden op de vraag over de intentie te doden."

Volgens de advocaat-generaal is de dood van Joe niet gedeeltelijk een ongeluk, zoals de beschuldigde beweert. "Als u mij zegt dat wie een mes van acht centimeter in iemands hart steekt, niet de bedoeling had te doden, welk signaal geeft u dan aan de familie van Joe Van Holsbeeck, aan zijn vriend, aan de beschuldigde en aan de hele samenleving?", vroeg de magistraat zich af.

Adam G., die terechtstaat als een volwassene nadat hij onttrokken werd aan de jeugdrechtbank, riskeert tot 30 jaar cel als hij schuldig wordt bevonden. Omdat hij op het ogenblik van de feiten minderjarig was, kan hij geen levenslange celstraf krijgen.

De verdediging van Adam G. pleit maandagmiddag. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud