Adam Giza woensdag overgebracht naar Polen

Adam Giza, die op 23 september 2008 door het Brusselse hof van assisen werd veroordeeld tot twintig jaar cel voor de moord op Joe Van Holsbeek, is woensdag overgebracht naar Polen. Hij zal daar de rest van zijn straf uitzitten, blijkt uit een mededeling van Justitieminister Stefaan De Clerck.

Adam Giza werd in april 2006 aangehouden in Polen voor zijn aandeel in de moord op Joe Van Holsbeeck. Op verzoek van het Brusselse parket werd Adam Giza op basis van een Europees aanhoudingsbevel overgeleverd aan België. Het Europees kaderbesluit van 2002 laat toe eigen onderdanen over te leveren op voorwaarde dat zij na hun veroordeling terugkeren naar hun eigen land om daar hun straf uit te zitten, verduidelijkt Justitie in een mededeling.

Giza vocht zijn terugkeer aan omdat die volgens zijn advocaat moest afhangen van de toestemming van zijn cliënt. Het hof van beroep van Brussel verwierp deze stelling. Adam Giza tekende geen voorziening in Cassatie aan tegen deze uitspraak. Na overleg met de gerechtelijke autoriteiten heeft de minister van Justitie Stefaan De Clerck meteen tot overbrenging van Adam Giza beslist. Dat is woensdag gebeurd. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud