ADC voert nieuwe actie tegen KUL-proeven

Een 20-tal actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) heeft maandag in de marge van de opening van het academiejaar aan de KU Leuven opnieuw actie gevoerd tegen de Leuvense alma mater die als enige Vlaamse universiteit nog steeds apen als proefdier gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Aan de ingang van de Sint-Pieterskerk hadden de actievoerders een afvalcontainer opgesteld waar "dode apenlichamen" uitpuilden.

"We verzetten ons ertegen dat de universiteiten deze dieren als gebruiksvoorwerpen aanwenden en eisen dat men daar onmiddellijk mee stopt. Van federaal minister Laurette Onkelinx vragen we een wettelijke verbodsregeling om apen te gebruiken als proefdieren. Ze heeft een dergelijke regeling in het vooruitzicht gesteld voor de Werelddierendag van 4 oktober. We kijken er naar uit", aldus ADC-woordvoerder Robert Molenaar.

Het ADC klaagt al bijna 3 jaar lang tevergeefs het gebruik van apen aan bij dierproeven aan de KU Leuven en wil daar als het moet nog minstens 10 jaar mee doorgaan. De zaak kwam enkele jaren geleden in het nieuws toen tijdens een uitzending van Koppen (Eén) beelden getoond werden van deze Leuvense proeven met apen. De KU Leuven heeft in het verleden echter steeds laten weten dat het gebruik van deze dieren noodzakelijk is voor de studie van complexe hersenfuncties.

(JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud