Advertentie

Advieslijn suïcidepreventie breidt uit

De advieslijn suïcidepreventie breidt uit. In de toekomst kunnen niet enkel huisartsen, maar ook hulpverleners bij de lijn terecht.

De lijn werd in oktober 2010 gelanceerd en was specifiek gericht op huisartsen. Om tegemoet te komen aan de vraag uit het werkveld worden de telefonische en e-maildienst nu ook opengesteld naar ander hulpverleners.

De ASPHA (Advies SuïcidePreventie voor Huisartsen en Andere hulpverleners) geeft advies bij het begeleiden van suïcidale patiënten, hun omgeving en nabestaanden.

"Huisartsen en hulpverleners worden geregeld geconfronteerd met mensen die aan zelfdoding denken. Het is voor hen niet evident om te weten hoe ze precies een gesprek moeten aangaan, waar ze op moeten letten, of wat ze kunnen ondernemen. Bovendien hebben zij vaak niet de tijd om zich te verdiepen in het onderwerp op het moment dat het nodig is. De beantwoorders van ASPHA beschikken wel over die expertise", zegt Kirsten Pauwels, directeur Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

ASPHA is telefonisch bereikbaar op 024 24 30 00, elke dag tussen 8 uur en 24 uur. De dienst kan daarnaast per e-mail bereikt worden. Voor meer informatie: www.aspha.be. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud