Advertentie

Advocaat De Gelder wil diepgaand onderzoek psychiatrisch verleden

De verdediging van Kim De Gelder, de dader van de steekpartij in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde en de verdachte van de moord op een bejaarde vrouw in Beveren, heeft aan de onderzoeksrechter een diepgaand onderzoek van het psychiatrisch verleden van zijn cliënt gevraagd.

"Er zijn onbetwistbare aanwijzingen van ernstig psychisch falen vanaf de leeftijd van 15 à 16 jaar", zegt advocaat Jaak Haentjens. De Gelder had een zware depressie die uitmondde in een poging van zijn ouders om hem te laten colloqueren. Maar De Gelder werd toen niet opgenomen omdat hij bereid was een ambulante behandeling te volgen. Volgens de raadsman rijst de vraag of de feiten gebeurd zouden zijn indien het toen wel tot een colloquatie was gekomen.

De onderzoeksrechter stelde bij de start van het onderzoek een college van drie psychiaters aan om de verdachte te onderzoeken. Een van de volgende dagen zal De Gelder in de gevangenis van Brugge een eerste gesprek hebben met de gerechtsdeskundigen. De onderzoeksrechter zal waarschijnlijk ook de medische dossiers van De Gelder en de verslagen van zijn toenmalige psychiater opvragen. Haentjens hoopt dat een grondig onderzoek van het psychiatrisch verleden duidelijk kan maken waarom De Gelder de feiten pleegde. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud