Advertentie

Advocaat ex-bisschop: "Vangheluwe schreef geen brieven"

Joris Van Cauter, de advocaat van oud-bisschop Roger Vangheluwe, ontkent zaterdag in Het Belang van Limburg dat zijn cliënt recent nog brieven schreef, zoals verschillende media eerder deze week berichten. Volgens hem dateren deze brieven uit 2011 en dienen ze enkel om Vangheluwe in een slecht daglicht te plaatsen.

Op 21 mei wordt in Gent de burgerlijke rechtszaak van de slachtoffers van misbruik binnen de kerk voortgezet. Alle bisschoppen en het Vaticaan zijn in die zaak gedagvaard. Vorig jaar werd de zaak ingeleid, nu volgen de pleidooien, aldus Het Belang van Limburg. Een week eerder wordt een onderdeel van het cassatieberoep behandeld dat de raadsman van Vangheluwe heeft aangespannen tegen het arrest van de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI).

"In de aanloop van deze procedures vind ik het uiterst merkwaardig dat deze week uitgepakt wordt met het nieuws dat mijn cliënt vanuit zijn onderduikadres in Frankrijk met verschillende landgenoten zou corresponderen", zegt Van Cauter in de krant. "Uit die brieven zou blijken dat hij niets veranderd zou zijn sinds het fameuze tv-interview in 2011. Het gaat echter om brieven uit het jaar 2011, over brieven die zijn geschreven nog voordat mijn cliënt verbannen werd. In de aanloop van de procedures die volgende maand behandeld worden, beschouw ik de recente verspreiding van onwaarheden als een manoeuvre om mijn cliënt, en bij uitbreiding de hele kerk, opnieuw in een slecht daglicht te plaatsen." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud