Advocaat verdacht van verduisteringen van meer dan miljoen euro

Er is een onderzoek geopend wegens verduistering tegen een advocaat van de balie van Charleroi. Hij wordt ervan verdacht meer dan 1 miljoen euro te hebben verduisterd in het beheer als voorlopig bewindvoerder. De advocaat is bestuurslid van de Orde van Advocaten in Charleroi. Gisteren nam hij ontslag uit zijn functies.

De advocaat is gespecialiseerd als voorlopig bewindvoerder. De voorbije jaren zou hij fondsen die hij beheerde, verduisterd hebben. Het zou gaan om meer dan 1 miljoen euro.

Onlangs werd door de bank een verdachte transactie gemeld van 60.000 euro met een zogenaamde derdenrekening die de advocaat beheerde. Het geld werd gebruikt voor de aankoop van een wagen, maar enkele dagen nadien terugbetaald. De bank bracht het controleorgaan op de hoogte van de transactie. Onderzoek bracht talrijke anomalieën aan het licht. De zaak is nu in handen van onderzoeksrechter Sylviane Pichuèque.

De advocaat emeritus nam ontslag bij de balie. Zijn kabinet zal opgedoekt worden. Als lid van de Orde van Advocaten in Charleroi geniet hij een immuniteit en kan hij slechts gesanctioneerd worden door een andere Orde, zoals die van Brussel of Luik. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud