Advocate slachtoffers betreurt ontslag onderzoeksrechter De Troy

Het ontslag van onderzoeksrechter De Troy komt voor de slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken als een klap in het aangezicht. Door het ontslag dreigt Operatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek dat De Troy voerde naar feiten van schuldig verzuim rond seksueel misbruik van minderjarigen binnen de katholieke kerk, grote vertraging op te lopen of zelfs volledig te verzanden. Dat zegt meester Christine Mussche, die het voor een aantal slachtoffers opneemt.

"Als advocaten van de slachtoffers kunnen we dit ontslag alleen maar betreuren", zegt meester Mussche. "We hebben meneer De Troy ervaren als een gedreven onderzoeksmagistraat die zeer gedegen werk afleverde. Dat dreigt nu volledig verloren te gaan."

Voor de opvolger van onderzoeksrechter De Troy wordt het immers een werk van formaat om zich in het dossier van Operatie Kelk in te werken, aldus meester Mussche. "Het gaat intussen om 64 dikke mappen. Een nieuwe onderzoeksrechter zal weken, zoniet maanden nodig hebben om die volledig door te nemen. Dat is een vertraging die voor onze cliënten zeer moeilijk om dragen is. Ik durf het hen eigenlijk moeilijk te vertellen." (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud