Afbraakwerken in Doel opnieuw gestopt

De sloopwerken in Doel liggen sinds donderdagmiddag opnieuw stil. Dat gebeurde na een bitse confrontatie tussen actievoerders en de aannemer. Die laatste was begonnen met het willekeurig slopen van huizen in het dorp. Daarop hielden actievoerders daken van omliggende huizen bezet. Ondanks die bezetting ging de sloop van huizen toch door.

Het actiecomité Doel 2020 tilt zwaar aan het feit dat werklui asbest verwijderden van een pand waar op dat moment drie actievoerders op het dak zaten. Volgens de aannemer is er inderdaad asbest in de woning aanwezig, maar bevindt die zich net op het dak. De werken beperkten zich enkel tot gevelplaten. Er was ook even een opstootje toen er documenten gestolen werden van de aannemer.

De politie van Beveren nam één vrouw mee voor ondervraging. Intussen werd de Havenweg afgesloten, maar dat kon de actievoerders niet tegenhouden. De aannemer besloot dan maar de afbraakwerken opnieuw stil te leggen.

Doel 2020 vraagt nu aan de overheid om de lukrake afbraakacties te stoppen, omdat ze ook mensen in gevaar brengen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud