Affaire Janssens: Janssen blijft omkoping en prijsafspraken ontkennen

In het onderzoek rond de signalisatiefirma Janssens blijft zaakvoerder Glenn Janssens, ook na de bekentenissen van de voormalige Mechelse schepen van Financiën Leo Stevens, de beschuldigingen ontkennen. Dat werd vernomen bij zijn advocaat meester Johan Verbist.

Volgens meester Joris Vercammen, de raadsman van Stevens, heeft de ex-schepen maandag toegegeven dat hij geld ontving van het signalisatiebedrijf Janssens en het bouwbedrijf Willemen. Het signalisatiebedrijf zou een factuur betaald hebben van 2.500 euro voor verkiezingsdrukwerk voor de schepen. Stevens ontkent dat voor het geld een tegenprestatie werd geleverd.

Volgens de verdediging van Janssens is de betaling van die factuur gebeurd door een medewerker van het bedrijf. De betaling gebeurde een jaar na de beslissing over het contract tussen Janssens en de stad Mechelen, en is dus volgens de advocaat op zich geen bewijs van corruptie.

Ook de beschuldiging van prijsafspraken blijft de verdediging ontkennen. De groep Janssens zou als fabrikant van signalisatieborden wel als onderleverancier opgetreden hebben voor de andere bedrijven en hen daardoor in sommige regio's geen concurrentie aandoen. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud