Advertentie

Afscheid van Wannes Van de Velde

Familie, vrienden, collega's en kennissen, maar vooral ook veel 'gewone' Antwerpenaren, hebben zondagnamiddag afscheid genomen van Wim - beter bekend als Wannes - Van de Velde. Meer dan 1.800 mensen kwamen een laatste groet brengen tijdens een afscheidsplechtigheid in De Roma in Borgerhout.

De Roma bleek te klein voor de plechtigheid. Alle zitjes binnen waren bezet, zodat tientallen mensen via beeldschermen in de hal de plechtigheid dienden te volgen. Wannes Van de Velde nam zelf het woord in zijn liedjes en op videobeelden. Daarnaast nam een aantal sprekers plaats naast het stoffelijk overschot van de volkszanger, dichter, kunstenaar en verteller.

Een van hen was Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A). Hij kende Van de Velde niet zo heel goed, maar voelde wel een diep respect, en meer. "Wannes moet Antwerpen heel graag gezien hebben om er zo kwaad op te kunnen zijn. Hij was zo'n beetje het geweten van de stad."

Ook acteur Jan Decleir loofde Wannes Van de Velde voor zijn maatschappijkritiek. "De wereld is misschien niet echt beter gewonden, maar het had veel slechter geweest zonder jou. Leve de kunst. Leve Wannes Van de Velde."

De buurtvereniging van Klein Antwerpen - de wijk waar Wannes van de Velde dertig jaar woonde - maakt intussen bekend de volkszanger postuum te willen eren en vereeuwigen. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud