Advertentie

Agenten in Anderlecht twee opeenvolgende nachten doelwit van relschoppers

Agenten van de Brusselse politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zijn zaterdag- en zondagnacht het doelwit geworden van relschoppers in de gemeente Anderlecht. Zaterdagnacht ontstonden er relletjes toen de politie twee mensen wilden controleren. Daarbij raakte één politieman gewond en werden twee mensen opgepakt, maar later vrijgelaten. De volgende nacht werd een politiepatrouille in de val gelokt en bekogeld met stenen en brandbommen.

Een politiepatrouille trok zaterdagnacht rond 02.00 uur naar de Grondelstraat voor een mogelijke inbraak, maar troffen daar niemand aan. Buurtbewoners scholden de agenten wel uit. Toen die even later twee mensen wilden controleren op de Joodse Martelarensquare, ontstond er een samenscholing en een duw- en trekpartij met de agenten. Die riepen versterking op.

In het geharrewar werden er stenen gegooid en één daarvan doorboorde de ruit van een politievoertuig en raakte een hoofdinspecteur. Die liep een zware hoofdwonde op en werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon twee mensen oppakken, maar die werden later vrijgelaten.

De volgende nacht ging een politiepatrouille naar de Albert I-square voor een brandend voertuig, maar toen de agenten in de Van Lintstraat kwamen, werden ze bekogeld met stenen. Ze riepen versterking op van andere patrouilles en ook die werden bekogeld met stenen en brandbommen. Eén daarvan raakte een politievoertuig, maar doofde uit. In totaal raakten drie politiewagens beschadigd.

De politie doorzocht de buurt en trof een doos met 22 flessen aan die allemaal gevuld waren met benzine. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud