Akkoord tussen vakbonden en federale regering over evaluatie ambtenaren

Staatssecretaris voor de Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over de nieuwe evaluatieprocedure voor federale ambtenaren.

Afgelopen vrijdag besliste de ministerraad dat federale ambtenaren voortaan elk jaar een evaluatie krijgen. De procedure wordt een pak lichter en er komen meer gradaties bij de evaluatie. Bij een negatieve evaluatie volgt een half jaar later een nieuwe beoordeling en twee negatieve scores na elkaar leiden tot ontslag. Ambtenaren kunnen voortaan ook in ploegen werken.

De vakbonden brachten enkele veranderingen aan in de procedure. Zo werd de bepaling geschrapt dat een ambtenaar met een onvoldoende een jaar lang geen aanspraak maakt op de premie voor competentieontwikkeling. Deze bepaling wordt later opnieuw besproken met de bonden.

Bogaert ging ook akkoord met een beroepsprocedure voor de contractuelen. Hij zal in september een voorstel indienen. De hervorming van de premies voor onder meer weekend- en nachtwerk wordt eveneens in september besproken.

"Ik ben tevreden dat de staatssecretaris opnieuw een kans geeft aan het overleg", zegt Jean-Paul Devos van vakbond CSC. Zijn collega van CGSP blijft evenwel weigerachtig staan tegenover de jaarlijkse beoordeling.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud