Al 105 Belgen overleden tijdens vakantie in buitenland

Deze zomer zijn al 105 Belgen overleden tijdens hun vakantie in het buitenland. Dat blijkt uit een voorlopige balans van de intermutualistische bijstandsorganisatie EuroCross, die in totaal al 8.000 landgenoten heeft geholpen. Dat meldt EuroCross donderdag.

In vergelijking met de zomer van 2007 zijn tijdens deze zomervakantie al 30 procent meer Belgen overleden in het buitenland. Zeventig procent van de dodelijke slachtoffers viel in Europese vakantielanden, en voornamelijk in Frankrijk, Spanje en Italië. Drie op de tien Belgische toeristen kwamen om buiten Europa, onder meer in Turkije, Marokko, de VS, Thailand en de Dominicaanse Republiek.

In totaal werden het afgelopen zomerseizoen 8.000 onfortuinlijke vakantiegangers geholpen door EuroCross. Het gaat om mensen die kampten met gezondheidsproblemen of verwondingen, of die het slachtoffer werden van ongevallen. De meest voorkomende medische problemen waren breuken en kwetsuren, maag-darmproblemen en hartklachten.

Terwijl het aantal Belgische toeristen die een beroep deden op EuroCross, deze zomer te vergelijken was met 2007, nam het aantal zware pathologieën toe. Dat blijkt uit het feit dat er 15 procent meer medische repatriëringen zijn uitgevoerd dan vorig jaar. In totaal werden 550 landgenoten met medische problemen gerepatrieerd. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud