Al 123 pv's na rellen Anderlecht

De politie heeft al 123 amokmakers geïdentificeerd die twee maanden geleden bij de rellen in Anderlecht betrokken waren. Het parket heeft de eerste verdachten al gedagvaard: "Wij seponeren geen enkele zaak", zo klinkt het woensdag in De Standaard.

De politiezone Brussel Zuid blijft werk maken van de identificatie van de relschoppers in Anderlecht, meer dan twee maanden geleden. Vandaag heeft de politie al 123 relschoppers geïdentificeerd op grond van de camerabeelden van de rellen.

De meesten worden verdacht van vrijwillige slagen en verwondingen, een kleiner aantal van weerspannigheid. Van de 123 pv's zitten er 43 in handen van de Brusselse onderzoeksrechter. Dat zijn de ernstige dossiers, bijvoorbeeld van relschoppers die rechtstreeks met de politie op de vuist zijn gegaan en agenten hebben verwond, of van verdachten die hebben aangezet tot rassenhaat.

Het parket garandeert hard te zullen vervolgen. "Alle dossiers waarbij de daders bekend zijn, zullen uitmonden in een vervolging", aldus parketwoordvoerster Geneviève Seressia.

Voor de correctionele rechtbank dreigen de relschoppers een straf te krijgen tot 1 jaar. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud