Al 23 parochiegebouwen verhuurd na oproep kardinaal Danneels

Precies een jaar na de oproep van kardinaal Godfried Danneels om wat te doen aan de Brusselse woningnood, verhuren Brusselse parochies al 23 panden via een sociaal verhuurkantoor, waardoor vijftig gezinnen over een betaalbare woonst beschikken. Danneels deed de oproep tijdens het evangelisatiecongres Allerheiligen aan de plaatselijke Brusselse kerkelijke verantwoordelijken.

Uit een eerste inventarisatie van de werkgroep die na de oproep van de kardinaal werd opgericht, blijkt dat de 105 Brusselse parochies over zowat driehonderd huizen beschikken. Daarvan worden heel wat panden gebruikt voor de pastoraal. De werkgroep roept de parochiebesturen en kerkfabrieken op om de niet gebruikte gebouwen te verhuren via een sociaal verhuurkantoor.

Na de parochies wil de werkgroep ook de religieuze gemeenschappen aandacht besteden aan het nijpende probleem van de sociale huisvesting in de hoofdstad en leegstaande kloostergebouwen ter beschikking te stellen van sociale verhuurkantoren. De kloostergebouwen verkopen aan de meest biedende is gewoonlijk niet in overeenstemming met de spiritualiteit van de orde of congregatie, stelt de werkgroep.

De werkgroep heeft inmiddels in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting ook een fonds opgericht dat instaat voor de renovatie van bepaalde sociale woningen. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud