"Al goed 2 miljoen opgehaald voor Syrië, maar er is nog veel meer nodig"

"Syrië 12-12 heeft intussen al 2,125 miljoen euro opgehaald", meldt Erik Todts, voorzitter van het Belgisch Consortium voor Noodhulpacties, dat Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit en Unicef België verenigt. Eerder vandaag lanceerde de VN een nieuwe oproep voor noodhulp. Volgens de VN is 3,7 miljard euro nodig, of een verviervoudiging van het oorspronkelijke budget, hoewel het vorige plan nog niets is volgestort. Dat is de grootste humanitaire oproep ooit.

Maar het voortzetten en intensifiëren van de hulpactie is broodnodig, want het aantal slachtoffers dat afhankelijk is van hulpverlening, is al gestegen naar meer dan 8 miljoen. "Daarmee evolueert de Syrische crisis langzaam maar zeker naar een zware humanitaire tragedie", zegt Philippe Henon, woordvoerder van Syrië 12-12.

Begin april lanceerde het Belgisch Consortium een actie voor Syrië. "Het huidige resultaat van de oproep van Consortium 12-12 is 2.125.000 euro", zegt Erik Todts, voorzitter van het Consortium. "We danken iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt."

Eind juni zal het Belgisch Consortium een overzicht publiceren van de hulp die in het eerste semester werd verleend, maar hulpacties blijven meer dan ooit nodig.

"We vragen dat ook de Belgische regering een substantiële bijdrage levert om levens te redden", zegt het Consortium tot slot in zijn persbericht.

Het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 blijft open voor giften tot het einde van dit jaar. De registratie van nieuwe solidariteitsacties is mogelijk via www.1212.be. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud