Al ongeveer 200 deelnemers aan dodentocht bereikten eindstreep

In Bornem zijn 9.597 deelnemers aan de start van de Dodentocht verschenen. Dat is een recordaantal. Zaterdag rond het middaguur waren er een kleine 200 deelnemers die de eindstreep al hadden bereikt. Er zijn naar schatting ook zowat 2.500 deelnemers die hebben opgegeven. Dat vernam Belga van Geert Van Gaever van de organisatie van de Dodentocht.

De vorige recordeditie van de Dodentocht stond op 9.033 deelnemers, maar dat aantal is nu dus gebroken. Bij de start vrijdagavond om 21 uur hadden zich niet minder dan 9.597 mensen ingeschreven. "We zijn uiterst tevreden en hebben voorlopig ook geen ernstige problemen gekend", zegt Geert Van Gaever. "Het was vrijdagnacht wel redelijk koud, ongeveer 10 graden, en dat heeft wel een aantal deelnemers doen opgeven."

Volgens de organisatoren hebben ongeveer 2.500 mensen opgegeven, al is dat aantal momenteel moeilijk te voorspellen. Het Rode Kruis heeft ook geen problemen gemeld, maar moest enkel de traditionele 'letsels' verzorgen, zoals blaren, schaafwonden en onderkoeling. De laatste deelnemers worden zaterdagavond tegen 21.30 uur verwacht. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud