Advertentie

Albert II favoriete persoonlijkheid van Belgen

Koning Albert II is de favoriete persoonlijkheid van de Belgen, vooral dankzij zijn grote populariteit in Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit een peiling van de krant La Dernière Heure en Radio Contact.

De jonge Belgische topsportmensen die een andere wending gaven aan hun carrière scoorden eveneens erg goed. Zo eindigde Justine Henin op de tweede plaats en Tia Hellebaut op de derde stek. Kim Gevaert en Kim Clijsters staan eveneens in de Top 10 van favoriete persoonlijkheden, zo blijkt uit de peiling die zondag in La Dernière Heure verschijnt. De nationale Top 10 bestaat verder uit Yves Leterme, Guy Verhofstadt, Adamo, Benoît Poelvoorde en prinses Mathilde.

In Vlaanderen wordt de top 5 gevormd uit Yves Leterme, Tia Hellebaut, Kim Gevaert, Guy Verhofstadt en Helmut Lotti. Voor Wallonië zijn dat koning Albert II, Justine Henin, Salvatore Adamo, Benoît Poelvoorde en Axelle Red. De Brusselse top 5 ziet er lichtjes anders uit, met koning Albert II, Salvatore Adamo, Benoît Poelvoorde, Justine Henin en Elio Di Rupo.

De peiling werd uitgevoerd van 1 tot 3 december bij 1.000 Belgen van 18 jaar of ouder. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud