Alimentatie moet stijgen met leeftijd

De regering werkt aan een nieuwe regeling voor de alimentatie na een scheiding, zo schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. Een van de maatregelen die op tafel liggen, is een automatische koppeling van het onderhoudsgeld aan de leeftijd van de kinderen - omdat een kind aan de unief nu eenmaal veel meer kost dan een peuter.

Nu houdt de rechter enkel rekening met de leeftijd van het kind bij het vastleggen van het onderhoudsgeld op het moment van de scheiding. "Het probleem is dat die bedragen later niet meer stijgen", zegt CD&V-parlementslid Katrien Schryvers.

De regeling leidt elk jaar tot honderden rechtszaken omdat moeders eisen dat de vader meer zou bijdragen in de gestegen kosten van de opvoeding. Daarom diende Schryvers een wetsvoorstel in om het onderhoudsgeld automatisch met 10 pct te laten stijgen op 6, 12 en 18 jaar.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. (SAG)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud