Alle buitenactiviteiten nabij treinongeluk Wetteren worden afgelast

Naar aanleiding van het treinongeluk in Wetteren heeft het crisiscomité beslist dat alle buitenactiviteiten afgelast moeten worden in de zone van Wetteren centrum. Bij het spoelen van de riolering werden op bepaalde plaatsen toch negatieve waarden gemeten. Zo werd het crisiscentrum verhuisd van Wetteren naar Wichelen.

Aanvankelijk werd gedacht dat er enkel in de riolering giftige dampen aanwezig waren. Die kwamen er doordat er met het bluswater giftige stoffen in de riool waren gestroomd. Om de dampen uit de riolering te verwijderen, werd het pompstation stilgelegd en de rioleringen gespoeld. Uit metingen blijkt nu dat er op bepaalde plaatsen bovengronds toch negatieve waarden werden genoteerd.

Uit voorzorg werd het crisiscentrum verplaatst van het Sociaal Huis van Wetteren verhuisd naar Wichelen. De politie doet een oproep aan alle inwoners om binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Alle buitenactiviteiten in het centrum van Wetteren werden afgelast. Zo werd ook de voetbalwedstrijd tussen RC Wetteren-Kwatrecht en KSK Lovendegem in eerste provinciale zaterdagavond afgelast en verplaatst naar zondag 17 uur. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud