Alweer ontvoeringspoging van kind gemeld in Deurne

In het Antwerpse district Deurne is een tienjarige jongen naar eigen zeggen ontsnapt aan een ontvoeringspoging toen hij woensdag op weg was naar school. Dat bericht de regionale televisiezender atv vandaag en wordt bevestigd door de lokale politie van Antwerpen. Er loopt een onderzoek, maar het is niet duidelijk of er een verband is met twee andere meldingen van ontvoeringspogingen in Deurne en Borgerhout eerder deze maand.

De jongen vertelde woensdag aan een juf op school dat een onbekende vrouw hem even voordien op straat had aangesproken en hem snoepjes had aangeboden. Daarop zou het kind gaan lopen zijn. De politie neemt de zaak ernstig en was sowieso al extra waakzaam in de omgeving, maar wil niet dat er paniek ontstaat.

Volgens de politie lijkt er alvast geen verband met twee ontvoeringspogingen van kinderen in Deurne eind mei, waarvoor toen een jonge vrouw met psychiatrische problemen werd opgepakt. Zij is immers nog steeds in behandeling en verliet de instelling waar ze verblijft niet.

Of er een link is met twee andere pogingen in Deurne en Borgerhout eerder deze maand is minder duidelijk. "Opvallend is wel dat het telkens om heel verschillende daderomschrijvingen gaat", zegt Fons Bastiaenssens van de lokale politie. "In één geval zou het bijvoorbeeld gaan om een man die aan een meisje vroeg om met hem mee te gaan roken. Onderzoek moet uitwijzen of er een verband is tussen de verschillende zaken." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud