Advertentie
Advertentie

"Ambitieus klimaatplan" als crisisremedie

De federale minister van Werk, Joëlle Milquet (cdH), wil dat de federale overheid samen met de regio's en de bedrijven werk maakt van een "ambities maar selectief" klimaatplan. Zo'n plan kan helpen de gevolgen van de crisis op te vangen. Dat zegt Milquet in een interview met De Tijd en L'Echo.

Het klimaatplan is een van de voorstellen die Milquet lanceert als antwoord op de dreigende economische crisis. Ze wil het voorleggen op de ronde tafel die de federale regering op 5 november samen met de regio's en de sociale partners organiseert.

Het klimaatplan moet vooral gericht zijn op forse investeringen in energiebesparing, zowel in private woningen als in overheidsgebouwen. "Zo'n plan ondersteunt de bedrijven, het schept jobs en koopkracht en het helpt bij het halen van de Kyotodoelstellingen."

Haar Vlaamse collega, Frank Vandenbroucke (sp.a), wordt intussen verzocht zich coöperatiever op te stellen. Milquet pikt het niet langer dat hij "om communautaire of politieke redenen" weigert met haar te onderhandelen over de activering van werklozen. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud