Amerikaan weerlegt versie verdachte parachutemoord

In het onderzoek naar de parachutemoord hebben twee Tongerse speurders in Memphis gesproken met Mike Mullins, de eigenaar van het vliegtuig dat hoofdverdachte Els Clottemans ramde op de luchthaven van Rantoul, Illinois. De versie van Mullins over het incident, waarbij Clottemans met een terreinwagen onder een vleugel doorreed met op het dak haar ex-minnaar, verschilt sterk van Clottemans' versie, zo schrijft Het Belang van Limburg dinsdag.

Mullins, de uitbater van West Tennessee Skydiving in Memphis, was ingehuurd om valschermspringers te droppen op het festival in Rantoul. Zowat 3.000 valschermspringers, onder wie Clottemans, namen daar in juli 2006 aan deel. Op het tarmac van de luchthaven in Rantoul vond een incident plaats: Clottemans reed met een terreinwagen onder een vleugel door met op het dak een ex-minnaar die op het nippertje van de wagen kon springen. De Tongerse speurders willen dat incident uitzoeken om onder meer hun thesis dat Clottemans meedogenloos is, te staven.

Het verhaal van Mike Mullins klinkt op heel wat punten anders dan de versie die Els Clottemans vorige week gaf, schrijft Het Belang van Limburg. Mullins zegt ook dat Clottemans weigerde de 50.000 dollar schade aan het vliegtuig te vergoeden. De Tongerse speurders willen in Amerika een beter beeld krijgen van de hoofdverdachte in de moord op parachutiste Els Van Doren. (VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud