Amnesty International protesteert tegen huisarrest van Birmese Suu Kyi

Zo'n honderd manifestanten hebben zaterdag in Brussel betoogd voor de ambassade van Myanmar (Birma) als protest tegen het jarenlange huisarrest van oppositieleidster Aung San Suu Kyi. De mensenrechtenactiviste is 65 jaar geworden en Amnesty International (AI) eist dat ze zo snel mogelijk wordt vrijgelaten. Op de manifestatie zijn ook enkele politici van Ecolo aanwezig, onder wie Isabelle Durant, Juliette Boulet en Marie Naggy, aldus een AI-woordvoerster.

Voor de ambassade op de Generaal Wahislaan heeft de ngo enkele grote borden opgesteld om zijn eis kracht bij te zetten. "Daw Aung San Suu Kyi heeft al veertien jaar te lijden onder huisarrest. Vandaag is het ook haar verjaardag, daarom voeren we deze actie nu. In totaal hebben we 4.100 steunbetuigingen die we zullen afgeven aan het ambassadepersoneel", verduidelijkt de woordvoerster.

Aung San Suu Kyi is de leidster van de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar. In 1991 won ze de Nobelprijs voor de Vrede. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud