Anciaux wil senioren in beweging zetten

Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (Vl.Pro) vervijfvoudigt het sportbudget voor ouderen. Het hogere budget moet helpen bejaarden meer tot bewegen aan te zetten. Onder de slogan 'Uitgebold? Ingerold!' vinden de komende weken allerlei activiteiten voor seniorensport plaats. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

Voortaan maakt minister Anciaux 2,5 miljoen euro per jaar vrij om ouderen in beweging te zetten. Voorheen was dat 500.000 euro per jaar. Ten eerste omdat het belangrijk voor de gezondheid is, maar ook omdat het een manier is om mensen met elkaar in contact te brengen en bij de samenleving te betrekken, aldus de minister. "Ik wil een gedragsverandering tot stand brengen", luidt het.

Eén van de manieren om ouderen te laten kennismaken met sport, zijn de Senior Games, die dit jaar voor het eerst plaatsvonden. Daarnaast wil Anciaux meer specifieke promotie maken voor sport bij senioren. Een ander voorbeeld zijn sporttrips, waarbij bejaarden via een daguitstap tot bewegen worden aangemoedigd. (LOD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud