Anderhalf miljoen bezoekers voor Brusselse Zuidkermis

De Zuidkermis in Brussel heeft dit jaar, net als bij de vorige editie, anderhalf miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Zondag sloot de kermis.

Over een strook van een kilometer stonden 131 foorkramers opgesteld. "Bij eerdere edities zijn we er al in geslaagd om 1,7 miljoen bezoekers te trekken, maar gezien het slechte weer zijn we tevreden met de cijfers van dit jaar", zegt Patrick De Corte, voorzitter van de regionale foorkramersvereniging. "Op topdagen als 21 juli en 15 augustus regende het pijpenstelen. Dat zorgde ervoor dat vooral de eet- en drankstalletjes niet tevreden zijn over hun verkoop dit jaar."

De kermiskramers zijn bijzonder tevreden over de inspanningen die de stad Brussel deed om de properheid te garanderen. "Er stonden voldoende vuilbakken en er werd elke ochtend gekuist. Het terrein bleef dit jaar een stuk schoner dan anders", zegt De Corte.

De politie had deze editie weinig om handen. Er werden dertien diefstallen geregistreerd en één vandaal opgepakt. Vechtpartijen bleven uit. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud