Advertentie
Advertentie

Anne De Paepe verkozen als vrouwelijke kandidaat-rector van Gentse Universiteit

Professor Humane en Medische Genetica Anne De Paepe is met 70,8 pct verkozen tot vrouwelijke kandidaat-rector aan de Gentse Universiteit. Freddy Mortier blijft favoriet bij de mannen. Hij behaalde met 60,1 pct wel nog geen 2/3 meerderheid in de tweede stemronde, waardoor er maandagnamiddag nog een derde stemronde volgt.

Lieve Van Langenhove haalde 12,5 pct van de stemmen. Zestien pct van de kiesgerechtigden stemde ongeldig, ruim drie keer zoveel als de 5,1 pct ongeldige stemmen voor mannelijke kandidaten. Daar haalde Guido Van Huylenbroeck overigens 20,2 pct van de stemmen, Luc Taerwe 14,4 pct.

De 57-jarige Anne De Paepe is professor Humane en Medische Genetica aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, waar ze ook vice-decaan is, en diensthoofd van het Centrum Medische Genetica in het Universitair Ziekenhuis Gent. Onder haar leiding groeide dat centrum uit tot een multidisciplinaire instelling met meer dan 150 medewerkers. Haar onderzoekscentrum in het domein van de menselijke bindweefselaandoeningen geniet nationale en internationale erkenning. De Paepe schreef meer dan 330 A1-publicaties en werd met verschillende wetenschappelijke prijzen bekroond.

Er volgt maandagnamiddag een derde stemronde voor de verkiezing van een mannelijke kandidaat-rector, en bij het uitblijven van een 2/3 meerderheid nog meer stemronden. Nadien, of dinsdag, wordt een vicerector verkozen via dezelfde procedure.

Voor de functie van rector en vicerector worden de kandidaten die een 2/3 meerderheid behaalden, voorgedragen aan de Raad van Bestuur, die woensdagmorgen de knoop moet doorhakken. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud